خلاصه کتاب مدیریت زمان اثر برایان تریسی
محتوایی که در حال مطالعه آن هستید از کتاب ۱۰۱ مدیریت اثر دکتر مسعود بصیرنژاد برداشت شده است.
زمان منبعی ارزشمند و غیرقابل جایگزین است. احساس ناتوانی در کنترل زمان منبع اصلی استرس، آشفتگی و افسردگی است. چهار اصل بازدهی در راستای مدیریت زمان عبارتند از: خواستن، قاطعیت، اراده و نظم و ترتیب که مهمترین کلید موفقیت در زندگی است.
۲۱ راهحل برای مدیریت زمان:
۱- روانشناسی مدیریت زمان: قانون کنترل به شما میگوید به همان اندازه که احساس کنید کنترل زندگی خود را در دست دارید، احساس خوبی خواهید داشت. کنترل درونی: جایی که شما احساس میکنید مسلط بر سرنوشت خود هستید. کنترل بیرونی: جایی که شما احساس میکنید توسط شرایط بیرونی کنترل شدهاید. افکار و احساسات شما: افرادی که خودپنداری قوی در زمینه مدیریت زمان دارند، خود را مؤثر و منظم مییابند. باورها به واقعیت تبدیل میشوند. تصمیم بگیرید. ذهنتان را برنامهریزی کنید. خود را همانگونه که میخواهید باشید، مجسم کنید. طوری عمل کنید که انگار از قبل یک مدیر زمان خوب بودهاید.
۲- ارزشهایتان را مشخص کنید که برای چه چیزی در زندگی بیشترین ارزش را قائل هستید. شما فوقالعاده هستید. خود را تجزیه و تحلیل کنید.( من … هستم، مردم …. هستند، زندگی … است و بزرگترین هدف من در زندگی ….است.)
۳- بر چشمانداز و مأموریتتان تمرکز کنید. قبل از اقدام فکر کنید. پایان را در نظر داشته باشید. روش خود را بررسی کنید و به دنبال راه بهتری باشید.
۴- آینده را ترسیم کنید و به گذشته بنگرید. چشمانداز بلندمدت داشته باشید. تصمیمات بهتری در زمان حال بگیرید. برای روشهای مدیریت زمان آماده باشید.
۵- برنامههای خود برای دستیابی به اهداف را مکتوب کنید. مشخص کنید مشکلات و موانع بین شما و هدفتان کداماند؟ چه دانش، مهارتها و یا اطلاعات بیشتری مورد نیاز است تا به هدف خود دست یابید؟ افراد،گروهها و یا سازمانهایی که به کمک آنها برای رسیدن به هدف نیاز دارید تعیین کنید. از میان تمام کسانی که میتوانند شما را در رسیدن به هدفتان یاری کنند، مهمترین فرد چه کسی است؟
۶- پروژهها را ترسیم کنید. نمودار پِرت را تهیه کنید. این نمودار روش ارزیابی و بازبینی برنامه است و برای برآورد زمان تکمیل پروژه بهکار میرود. برای هرکسی اهداف مشخص تعیین کنید.
۷- فهرستی از کارهای روزانهتان را تهیه کنید. بهتر بخوانید. فهرست تمام کارهایی که روز بعد قصد انجام آنها را دارید تهیه کنید و با استفاده از روش الفبا سازماندهی کنید. حروف الفبا را از الف به بعد قبل از شروع به کار مقابل هر مورد فهرست خود بنویسید. الف) مواردی که باید انجام شود (انجام دادن یا ندادن آنها عواقبی جدی را در پی دارد.) ب) کارهایی هستند که بهتر است انجام شوند (عواقب کمی دارد اما به اندازه مورد الف اهمیت ندارد.) پ) خوب است که انجام شوند (پیامد منفی و مثبتی در پی ندارد.) اتلاف وقت، کارها را خراب میکند. هر کاری را که میتوانید واگذار کنید. کارتان را برنامهریزی کنید و در مورد برنامه فکر کنید. فهرست کارهایی را که نباید انجام شوند را مشخص کنید.
۸- کارهایتان را اولویتبندی کنید. اصل پارتو را به کار ببرید؛ قانون ۲۰/۸۰ : ۲۰″ کاری را که انجام میدهید” و ۸۰″ ارزش کارتان میشود”. خود را تحتفشار قرار دهید تا کارهای مهمتر را انجام دهید. قانون سه: طبق این اصل مهم نیست که چه تعداد کار متفاوت در یک هفته و یا یک ماه انجام دهید، فقط ۳ کار و فعالیت است که ۹۰ درصد ارزش را ایجاد میکند.
۹- در مسیر بمانید. اصل شیوه زندگیانتخاب ارزشمندترین شیوه استفاده از زمانتان در زمینهای است که در زندگیتان کاربرد دارد. دستهبندی فوری و مهم، مهم اما غیرضروری، فوری اما غیرمهم، غیرضروری و بیاهمیت، ایجاد کنید.
۱۰- نتایج مهم و اساسی و حوزه نتایج اساسی خود را تعیین کنید. شفافیت ضروری است.
۱۱- کار را به دیگران واگذار کنید. واگذاری شما را قادر میسازد که به جای کارها به مدیریت آنها بپردازید. واگذاری، امری قابل یادگیری است.
۱۲- قاطعانه تمرکز کنید. تمرکز کردن را تمرین کنید. از چندکاری اجتناب کنید.
۱۳- بر تنبلی و تعلل غلبه کنید. همواره برنامهریزی ذهنی داشته باشید. کارهای بزرگتر را تمام کنید.
۱۴- قطعاتی از زمان ایجاد کنید. خلاقیت را با کار اداری ترکیب نکنید. بخشهای بزرگ از زمان ایجاد کنید. در حین کار، تابلوی مزاحم نشوید نصب کنید. ساعات بیشتری برای خود بهدست آورید. (زود بیدار شدن در هنگام صبح).
۱۵- مزاحمتها را کنترل کنید. همه زمان کاری خود را کار کنید. مزاحمتها را به حداقل برسانید.
۱۶- کارهایتان را دستهبندی کنید. افراد میتوانند منتظر بمانند.
۱۷- تلفن را مدیریت کنید. تماسهایتان را دستهبندی کنید. از تلفنبازی اجتناب کنید.
۱۸- جلسات مؤثر برگزار کنید. دستور جلسه و هزینه جلسه را تعیین کنید.
۱۹- سریعتر بخوانید و بیشتر به یاد آورید. تندخوانی را یاد بگیرید. خواندنهای خود را دستهبندی کنید. برگزیده بخوانید.
۲۰- در پیشرفت شخصی سرمایهگذاری کنید. پیشرفت مداوم و بیانتها است. در همایشهای تخصصی شرکت کنید.
۲۱- محیط کار خود را منظم کنید. سازماندهی، بازدهی را افزایش میدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.