خلاصه کتاب ۵۴۷ روش برای مدیریت برتر اثر ران کلمن

محتوایی که در حال مطالعه آن هستید از کتاب ۱۰۱ مدیریت اثر دکتر مسعود بصیرنژاد برداشت شده است.

* هنر مدیریت افراد

– محیط کاری مناسب ایجاد کنید:

۱- برای هر کارمند متناسب با شرایطی که دارد، شغلی تعیین کنید. ۲- شرح وظایف هر شغل را مرتب بازبینی کنید و تلاش کنید از کارشان لذت ببرند. ۳- به کارکنان خود کمک کنید تا به اهمیت کار، هدف از انجام آن و محصول نهایی پی ببرند. ۴- به افراد منصفانه حقوق بدهید، از برنامه‌های مشوق و اعطای جوایز نیز استفاده کنید. ۵- بهترین شرایط و  تجهیزات را برای کارمندانتان فراهم کنید.۶-جلساتی برای بازنگری عملکرد و پیشرفت کاری افرادتان برگزار کنید. ۷- برای همه کارهای کلیدی، سطوح کارایی قابل اندازه‌گیری تعیین کنید. ۸- خدمات هر کسی را بسنجید. ۹- استانداردهای بالایی تعیین کنید، تیمتان را دعوت کنید تا روی اهداف مشکل اما دست‌یافتنی توافق کنند. ۱۰- مطمئن شوید استانداردهای شما برای رقابت به اندازه کافی خوب هستند. ۱۱- قولی را که نمی‌توانید انجام دهید، ندهید. ۱۲- کاری کنید افرادتان احساس امنیت شغلی داشته باشند. ۱۳- اسرار شرکت را از کارمندان خود مخفی نکنید. ۱۴- الگوی خوبی برای کارمندان خود تعیین کنید. ۱۵- رضایتمندی شغلی کارکنان خود را از میزان غیبت از کار و نقل و انتقال کارکنان بررسی کنید.

– ارتباط شما با گروهتان:

۱۶- طوری رفتار نکنید که انگار مالک کارمندانتان هستید. ۱۷- بر اساس تفاوت‌های فردی، رفتارهای جداگانه‌ای با افراد داشته باشید. ۱۸- همیشه کار گروهی و همکاری را تشویق کنید. ۱۹- نگذارید کارها بر اساس سلایق انجام گیرد. ۲۰- افرادتان را برای مسئولیت‌های بیشتر در آینده امتحان کنید. ۲۱- از عوامل محرک و مشوق برای متحد کردن گروه استفاده کنید. ۲۲- به‌طور سازنده انتقاد کنید و درباره نقاط ضعف و نقص بی‌پرده صحبت کنید. ۲۳- با افراد در هر سمتی، محترمانه رفتار کنید. ۲۴- امتیاز کار افراد دیگر را به خودتان اختصاص ندهید، ایده‌‌های خوب را منتقل کنید. ۲۵- افرادتان را تشویق نکنید که پشت ‌سر هم حرف بزنند. ۲۶- اگر مشکل و درگیری بین افراد وجود دارد، درباره مشکل صحبت کنید و روی راه‌حل‌ها تمرکز کنید. ۲۷- شما به واسطه‌ی خوب بودن تیمتان موفق می‌شوید، به آن‌ها پشت نکنید. ۲۸- سطوح کارمندان را کارآمد نگه دارید، تا همه مجبور باشند سخت کار کنند. ۲۹- وقتی گروهتان عملکرد خوبی دارد، در انظار عمومی از آن‌ها تشکر کنید.

– چگونه عضو جدید انتخاب و استخدام کنیم؟

۳۰- وقتی کسی تصمیم به ترک شرکت می‌گیرد، مصاحبه‌ای پایانی برای علت این تصمیم ترتیب دهید. ۳۱- هزینه مستقیم و غیرمستقیم برکناری و جایگزینی یک کارمند را محاسبه کنید، کارمندان با انگیزه را حفظ کنید. ۳۲- وقتی کسی شرکت را ترک می‌کند، تصمیم بگیرید واقعاًً نیاز به جایگزینی دارید یا خیر. ۳۳- همیشه هدف برای ترفیع باید برگزیدن شایسته‌ترین فرد باشد، نه صرفاًً خوب بودن در کار فعلیشان. ۳۴- عناوین شغلی مفید و معقولی برای کارها در نظر بگیرید.

– اقدامات مقدماتی:

۳۵- یک شرح کار نوشتاری برای پست خالی بنویسید، یا اگر موجود است آن را به روز نمایید. ۳۶- در هنگام استخدام، یک شرح حال شخصی از او تهیه کنید تا نسبت به ویژگی‌های مهم بی‌توجه نباشید. ۳۷- از تبعیض غیرقانونی خودداری کنید. هرگز اجازه ندهید توصیه‌های شخصی روی تصمیم شما اثر بگذارد.

– جذب داوطلبان مناسب:

 38- از مزایای انتخاب یکی از افراد خودتان بهره‌مند شوید، زیرا در‌این‌صورت فرصت بهتری برای ارزیابی افراد دارید. ۳۹- برای پست‌های خالی روی تابلو اعلانات یا در نشریه آگاهی دهید و جهت جذب افراد مناسب، ویژگی‌های مطلوب و اصلی را مشخص کنید. ۴۰- اگر یکی از متقاضیان داخلی ناموفق است، علت را بیان کنید، تا جلوی شایعات را بگیرید. ۴۱- کارمندان را تشویق کنید تا افرادی را که می‌شناسند برای بررسی معرفی نمایند. ۴۲- از آگهی استفاده کنید تا افراد نامناسب را کنار بگذارید. ۴۳- از رسانه‌های مناسب (ارزانتر) برای آگهی استفاده کنید. ۴۴- میزان اثربخشی استخدام نیروهای خود را با مناسب بودن متقاضیان ارزیابی کنید نه تعداد آن‌ها. ۴۵- از کاریابان دانشگاهی و استادان حرفه‌ای برای جذب نیروی جوان کمک بگیرید. ۴۶- دفاتر کاریابی که خواستار بررسی تجارت و محل کار شما هستند را بررسی کنید. مراکز کاریابی کوچکتر اغلب سخت‌تر تلاش می‌کنند، با آن‌ها مذاکره کنید. ۴۷- افرادی را که اخیراًً کاندید شده‌اند، برای موقعیت‌های شغلی مشابه بررسی کنید. ۴۸- به کسانی که می‌دانید از پس موقعیت‌های شغلی تخصصی به خوبی برمی‌آیند، مستقیماًً درخواست دهید.

– جداسازی:

۴۹- فرآیند استخدام را به‌طور مستمر ادامه دهید، اما در تصمیم‌گیری عجله نکنید. ۵۰- فرم درخواست همراه با شرح وظایف شغلی را برای متقاضی بفرستید، برای کاهش تقلب باید فرم را امضا کنند. ۵۱- متقاضیان را غربال کنید. هیچگاه برنامه‌ای  از سوابق شغلی را به جای فرم تقاضای تکمیل شده نپذیرید. ۵۲- برای انتخاب کارمندان جزئی فرض را بر این نگذارید که متقاضیان فرم‌ها را خودشان تکمیل کرده‌اند.

– انتخاب از طریق مصاحبه-آمادهسازی:

۵۳- تجربیات قبلی متقاضیان را بررسی کنید، اینکه در موقعیت‌‌های متفاوت چطور رفتار می‌کردند. لیستی از ۸ تا ۱۰ سؤال رفتاری تهیه کنید. ۵۴- پی ببرید چرا متقاضیان کار قبلی خود را رها کرده‌اند. تصمیم بگیرید که چه چیزهایی برای بررسی‌های بعدی بعد از فرم نیاز است. ۵۵- زمان کافی برای مصاحبه و بررسی آن بگذارید. اجازه ندهید  داوطلبان با هم در یک اتاق انتظار جمع شوند. ۵۶- در مکانی مصاحبه کنید که کسی صدایتان را نشنود و مزاحمتان نشوند. ۵۷- فهرستی از اسامی داوطلبان را به منشی‌تان بدهید، از طریق آن‌ها می‌توانید نظرات و افکار داوطلبان را بهتر دریابید. ۵۸- اگر تعداد متقاضیان زیاد است، یک عکس از آن‌ها به برگه‌های مصاحبه وصل کنید، تا بتوانید بعداًً آن‌ها را به یاد بیاورید. ۵۹- خیلی مهم است که داوطلبان برداشت خوبی از حضور شما داشته باشند. خسته و کسل نباشید.

– تکنیک انتخاب از طریق مصاحبه:

۶۰- بر غریزه یا برداشت اولیه‌تان تکیه نکنید. ۶۱- افراد همیشه در مصاحبه‌ها عصبی می‌شوند، به آن‌ها کمک کنید راحت باشند. ۶۲- شغل را شرح دهید، درباره نقاط ضعف و ایرادهای کار با آن‌ها صحبت کنید. ۶۳- مصاحبه را کنترل کنید، بعد از توصیف کار از داوطلب بخواهید مجدداًً علایق خود را اعلام کنند. ۶۴- سؤالاتی بپرسید که به شما کمک می‌کند داوطلب را در ذهنتان تجسم کنید. ۶۵- دانش و اطلاعات داوطلبان را بیازمایید. ۶۶- در بررسی افرادی که برای رقبایتان کار می‌کنند، دقت کنید. ممکن است جاسوس باشند. ۶۷- حالات قیافه و حرکت بدن هنگام بیان مطالب می‌تواند اطلاعات مفیدی به شما بدهد. ۶۸- داوطلبان را به حرف زدن تشویق کنید، اما مجبورشان نکنید. ۶۹- مراقب افرادی که به‌خاطر تمرین زیاد در مصاحبه‌ها ماهر شده‌اند باشید. ممکن است شخصی ایده‌آل تجربه خیلی کمی در مصاحبه داشته باشد. ۷۰- اگر در طول مصاحبه مشخص شد فرد برای کار مناسب نیست، به آن‌ها بگویید.

– برندهها و بازندهها:

۷۱- مراقب انتخاب کسانی که فوق‌العاده باتجربه‌اند باشید، مگر اینکه بخواهید کاری زود توسعه یابد. ۷۲- در قبال افرادی که به دنبال کار موقتی‌ هستند هوشیار باشید، تا زمانی را که برای او سرمایه‌گذاری کرده‌اید از دست ندهید. ۷۳- مراقب افرادی که دائماًً شکایت می‌کنند و مدیران قبلی خود را مقصر می‌دانند باشید. ۷۴- سازگاری داوطلبان را با اعضاء دیگر تیم بررسی کنید. ۷۵- افرادی که در مسیرهای شغلی سابقه‌ای از موفقیت را نشان می‌دهند، احتمالاًًًً این مسیر را تا موفقیت ادامه می‌دهند. ۷۶- در برابر وسوسه‌ی انتخاب بین بد و بدتر مقاومت کنید. ۷۷- اگر تعداد متقاضیان مناسب بیش از حد مورد نیاز است، از آزمون‌های انتخابی به جای مصاحبه استفاده کنید. ۷۸- عجولانه تصمیم نگیرید، وقتی تصمیم گرفتید دوباره فکر کنید.

– آزمون انتخاب:

۷۹- از آزمون‌های مهارت استفاده کنید. ۸۰- برای پست‌های کلیدی از آزمون‌های معتبر برای سنجش قابلیت و هوش و شخصیت استفاده کنید. ۸۱- افرادی که مراحلی از گزینش را طی کرده‌اند و در فهرست نامزدها هستند، منتظر نگذارید، زیرا آن‌ها را از دست خواهید داد.

– بررسیهای نهایی:

۸۲- برای کارهایی که سلامت جسمانی حائز اهمیت است، معاینات پزشکی در نظر بگیرید. به‌خاطر ناتوانی جسمی بین افراد تبعیض قائل نشوید، راه‌‌هایی بیابید تا این افراد هم بتوانند کار کنند.

۸۳-همیشه سند موثقی از مدارک دانشگاهی و تخصصیشان‌ بخواهید.۸۴- تأییدیه‌های‌ شغلی متقاضیان را وارسی کنید.

– چگونه برنامهریزی کنیم؟

۸۵- از مدیرتان بخواهید تا شما را از برنامه‌های گروهی مطلع سازد. ۸۶- با اهدافی که مورد توجه رئیستان هست و به‌واسطه‌ی آن‌ها اثربخشی شما آزمایش خواهد شد به توافق برسید. ۸۷- هیچگاه با اهدافی که قابل دست‌یابی نیستند، موافقت نکنید. ۸۸- برای اهدافتان برنامه به‌روز داشته ‌باشید. ۸۹- با مدیران دیگر جلساتی برای برنامه‌ریزی داشته باشید تا تداوم کار را تضمین نمایید.۹۰- تغییرات را ماهرانه مدیریت کنید. ۹۱- مطبوعات تجاری و مالی بخوانید. ۹۲- هنگام برنامه‌ریزی با کارمندان‌ مشورت کنید. ۹۳- حمایت افرادتان را با توافق روی اهداف به دست آورید. ۹۴- اهداف واضح و روشن تعیین نمایید. ۹۵- قوانین را تغییر ندهید. ۹۶- برای برنامه‌ریزی یادداشت‌برداری کنید.

– برنامهریزی درازمدت:

۹۷- اطلاعات و پیشنهادهای خود را برای طراحی راهبردها به مدیران منتقل کنید. ۹۸- از جلسات تبادل نظر استفاده کنید و خلاقیت و نوآوری را تشویق کنید. ۹۹- تیمتان را درگیر کنید و از آن‌ها مشاوره بگیرید. ۱۰۰- برنامه را بر پایه‌ی واقعیات استوار کنید، عملکرد گذشته را مطالعه کنید. ۱۰۱-برنامه‌ریزی تجاری را با پیش‌بینی برای فروش شروع کنید. ۱۰۲- برای پیش‌بینی‌ها، از پایان به آغاز برنامه‌ریزی کنید و بدانید مرحله به مرحله چه اموری اتفاق می‌افتد. ۱۰۳- مراقب قانون‌گذاری‌های قریب‌الوقوع و تأثیرات احتمالی آن‌ها روی شرکت باشید. ۱۰۴- برنامه‌ها و طرح‌های درازمدت را بازبینی و به‌روز کنید. ۱۰۵- استانداردهای واضح و روشنی برای کل شرکت تعیین کنید و مدیران در هر سطحی باید با جدیت این استانداردها را رعایت کنند. ۱۰۶- برنامه‌تان را به اطلاع اعضاء گروه برسانید. ارائه اطلاعات موجب ایجاد تعهد و وفاداری کارمندان می‌شود. ۱۰۷- برای حوادث ناگهانی و بحران برنامه‌ریزی داشته باشید. ۱۰۸- در صورت ادغام و یا تغییر مالکیت، به همه توضیح دهید تا خودشان را با شرایط وفق دهند تا جلوی نگرانی و اضطراب افراد را بگیرید.

– برنامهریزی کوتاهمدت:

۱۰۹- برای روز، هفته و ماه خود برنامه‌ریزی کنید. ۱۱۰- در پایان هر روز، کارهایی که در برنامه داشته‌اید را حذف کنید و از این کار لذت ببرید. ۱۱۱- زمانی را برای فکر کردن بگذارید. ۱۱۲- درباره اولویت‌های کاریتان تصمیم بگیرید. ۱۱۳- اگر دستیار دارید، یادداشت‌هایتان را با او هماهنگ کنید. و با همکاران منظم خود درباره سیستم‌های مدیریت زمان صحبت کنید. ۱۱۴- جلسات و قرار ملاقات‌های خود را خیلی فشرده زمان‌بندی نکنید. ۱۱۵- در جلسات، پیشاپیش دستور جلسه‌ها را جهت صرفه‌جویی در وقت پخش کنید. ۱۱۶- اگر کارهایتان فشرده می‌شود، یک ساعت زودتر به محل کارتان بروید.

– سازماندهی:

۱۱۷- منابع کمیاب هستند، ممکن است مدیر با درخواست شما برای نیروی اضافی موافقت نکند؛ در عوض مدیر باید به شما بگوید چگونه به‌طور مؤثر امور را اداره کنید. ۱۱۸- تماس‌های تلفنی و ملاقات‌های غیر منتظره را کنار بگذارید و فقط به شروع موضوعات مهم بپردازید. ۱۱۹- از ایده‌ها و پیشنهادات کارکنان در جهت افزایش کارایی خود کمک بگیرید. ۱۲۰- به کارکنان خود کمک کنید تا کارایی خود را بالا ببرند. ۱۲۱- وقتی بیرون می‌روید، به مردم بگویید که چگونه با شما تماس بگیرند و موبایلتان روشن باشد. ۱۲۲- مشخص کنید در غیاب شما چه کسی مسئول کارهاست.۱۲۳- همیشه پیگیر کارها باشید تا در زمان مشخص آن را به شما ارائه دهند.

– سازماندهی تیم خود:

۱۲۴- نمودار سازمانی ایجاد کنید که نشان‌دهنده آن باشد که چه کسی باید به چه کسی گزارش دهد. افراد باید بدانند در قبال چه کسی مسئولند، چه کسی ارزیابی و آموزش می‌دهد. ۱۲۵- شرح وظایف شغلی اعضاء تیم را به‌صورت نوشتاری داشته باشید. ۱۲۶- تصور نکنید که افراد به‌خاطر نمودار یا شرح وظایف شغلی، خود را به تفسیر دقیق شغلشان محدود می‌کنند. روحیه ضعیف تیمی به‌خاطر رهبری غلط است نه به‌خاطر سازماندهی خوب. ۱۲۷- به افراد خود آزادی عمل دهید تا در چارچوب روشنی فعالیت داشته باشند. ۱۲۸- نیروهای کارآمد را استخدام کنید، ابتدا زیردستان مستقیم را انتخاب کنید. ۱۲۹- نیازهای آموزشی را شناسایی کنید و افراد را در زمان مناسب آموزش دهید. ۱۳۰- مسئولیت‌ها و قدرت تصمیم‌گیری افرادی را که می‌توانند از عهده چالش‌های بزرگ بربیایند افزایش دهید.

– مدیریت زمان:

۱۳۱- ارزش یک ساعت وقت خود را در اداره محاسبه کنید و مصمم باشید کارهای با ارزشی ارائه دهید. ۱۳۲- وقت خود را حداقل برای ده روز کاری برنامه‌ریزی کنید. ۱۳۳- مقاصد و اهداف خود را به خودتان یادآور شوید و بررسی نمایید که از وقت خود به‌طور بهینه استفاده کنید. ۱۳۴- سه کاری را که به اعضاء تیم خود واگذار خواهید کرد، شناسایی کنید. ۱۳۵- تحت‌تأثیر مدیر و همکاران خود قرار نگیرید که زیاد کار کنید و به خانه نروید؛ مدیران خوب کارهای خود را سازماندهی می‌کنند و نگران واگذاری امور نیستند. ۱۳۶- بر روی سیستم گزارش‌دهی و نظرات و پیشنهادات تأکید داشته باشید. ۱۳۷- قبل از ارسال پیام الکترونیکی و یا تلفن زدن، نکاتی را که مورد نیاز است فهرست و سعی کنید تمام اطلاعات مرتبط را در اختیار داشته باشید. ۱۳۸- در جلساتی که ریاست آن را بر عهده دارید، استوار و راسخ باشید و افراد با ایده‌های خوب را به جلسات دعوت کنید. ۱۳۹- اگر در طی کار می‌خواهید جایی بروید، سعی کنید از قطار استفاده کنید تا وقت خود را صرف خواندن و نوشتن و فکر کردن نمایید. ۱۴۰- سعی کنید درب اتاقتان باز باشد، اما بخواهید افراد وقت قبلی بگیرند. در زمان‌های تعیین شده برای ملاقات درب اتاقتان باز باشد. ۱۴۱- اگر می‌خواهید افرادی که با شما ملاقات‌های کوتاهی دارند، وقتتان را نگیرند، زمانی که وارد اتاق می‌شوند آن‌ها را به نوشیدن قهوه و یا نشستن روی صندلی تعارف نکنید. ۱۴۲- هر چقدر هم سرتان شلوغ است سعی کنید با مرتب نگهداشتن دفتر خود سرمشق خوبی برای سایرین باشید. ۱۴۳- از مرخصی‌های استحقاقی خود بهره ببرید تا برای حفظ سلامتیتان خوب استراحت کنید.

– مدیریت منابع مالی شرکت:

۱۴۴- در چارچوب  بودجه تعیین شده عمل کنید. ۱۴۵- گردش مالی زیاد به معنای سود زیاد نیست. هزینه‌ها را خوب محاسبه کنید و قبل از تصمیم‌گیری خوب فکر کنید، شاید  به شرایط بهتری دست یابید. ۱۴۶- پول شرکت را همانگونه که پول خود را خرج می‌کنید، هزینه نمایید. هزینه‌ها را متعادل کنید، از پیشنهادهای کم‌هزینه بهره ببرید، برای خرید همیشه چانه بزنید و برای خریدهایتان چک بدهید.

– سازماندهی منابع مواد اولیه:

۱۴۷- افراد خود را به خوبی تجهیز کنید، نیروی کاری با انگیزه و بهره‌ور هزینه‌ فضای کاری خوب را جبران می‌کند. ۱۴۸- به کارکنان آموزش دهید تا از تجهیزات و فن‌آوری استفاده کنند. ۱۴۹- از تجهیزات و امکانات به‌طور بهینه استفاده شود و نگذارید خرابی آن‌ها توسعه پیدا کند. تمام خرابی‌ها باید برای مشتریان هزینه شود.

– بهبود سیستمها:

۱۵۰- به تیم خود کمک کنید تا همیشه قدردان مدیریت صحیح و سالم باشند. همه باید بدانند چرا به اطلاعات نیاز داریم و از فن‌آوری نوین بهره کامل را ببرند. ۱۵۱- سالی یکبار اعضا را دور هم جمع کنید تا تمام اسناد و مدارک را مورد بررسی قرار دهید و دسته‌ای که بی‌فایده هستند را حذف کنید. ۱۵۲- طرح منطقه کاری خود را با روند کار مقایسه کنید. رویکرد مشتری محوری را از طریق کار تیمی القا کنید.

– کنترل و نظارت:

۱۵۳- عملکرد خود را در مقابل اهدافتان اندازه‌گیری کنید. ۱۵۴- اگر به مقاصد خود نمی‌رسید، دیگران را سرزنش نکنید، مسئولیت‌پذیر باشید و با برنامه‌ریزی به هدف خود برسید. ۱۵۵- فشار دائمی بر روی کارکنان خود اعمال نکنید. سلامتی خود و تیمتان را به خطر نیندازید. ۱۵۶- سعی نکنید کارکنان خود را از پشت درهای بسته هدایت کنید، از تمام امور مطلع باشید. ۱۵۷- فقط زمانی که اوضاع خراب می‌شود، با افراد خود صحبت نکنید. ۱۵۸- اگر به چیزی علاقه ندارید صادقانه بگویید، مشکلات را کتمان نکنید. ۱۵۹- ادب را رعایت کنید، تا کارکنان از شما پیروی کنند. ۱۶۰- سریع و قاطع عمل کنید ولی در حل مشکلات عجله نکنید. ۱۶۱- امور بیهوده را کاهش دهید و از هزینه‌های غیرضروری و سوء استفاده خودداری کنید. ۱۶۲- اگر با یک سیاست شرکت موافق نیستید، درخواست تغییر آن را دهید و در چارچوب سیاست‌های شرکت حرکت کنید. ۱۶۳- از مدیر بخواهید به کارکنانتان آموزش ندهد، به او بگویید که من نماینده تیم هستم تا از بی‌نظمی جلوگیری شود. ۱۶۴- در جلسات سر موعد مقرر حضور یابید. تأخیر را تقبیح کنید، همه افراد را درگیر بحث کنید. ۱۶۵- برای اینکه جلسات کوتاه باشد، قبل از ناهار برنامه‌ریزی کنید و زمان استراحت برای آن نگذارید. ۱۶۶- اگر در جلسه‌ای حاضر شدید که مدیری آن را بد اداره می‌کند، موضوع را مؤدبانه به او بگویید.

– نظارتهای مالی:

۱۶۷- سیاست نظارت اعتباری شرکت را به‌طور جدی اجرا کنید. ۱۶۸- مدیریت حساب‌ها را برای کارکنانی که در واحدهای غیر مالی کار می‌کنند، شرح دهید؛ تا با این آگاهی هزینه‌ها را کنترل کنند. ۱۶۹- زمان پرداخت‌های خود را کنترل کنید و قبل از موعد پرداخت ننمایید. ۱۷۰- فاکتورهای فروش را به دقت کنترل نمایید. ۱۷۱- با کنترل و نظارت دقیق اظهارات افراد، از سو استفاده‌های مالی جلوگیری نمایید. همان کسانی که شما به آن‌ها اعتماد زیادی دارید، احتمال دارد بازرسان اظهاراتشان را نقض کنند. ۱۷۲- اگر مسئول قیمت‌گذاری هستید، موقعیت خود را در بازار بررسی کنید و بر اساس آن قیمت‌گذاری کنید و خیلی محتاط نباشید. ۱۷۳- از دادن تخفیف خودداری کنید و اگر بازار شما بر اساس تخفیف به مشتریان اداره می‌شود، سعی کنید قبل از تخفیف بررسی کنید که آیا قیمت پیشنهادی سود دارد یا خیر.

– معیارهای عملکرد:

۱۷۴- بر روی استانداردهای بالا تأکید داشته باشید و استانداردهای پایین را نپذیرید. ۱۷۵- به کارکنان بگویید عکس‌العمل مناسب در بحران‌ها امری بسیار مهم است و اگر اشتباهی می‌کنند، با خونسردی برخورد کنید و اطمینان دهید که هم شما و هم آن‌ها از اشتباهات درس می‌آموزند. ۱۷۶- غیبت و استعفاء کارکنان را در نظر داشته باشید. ۱۷۷- کاری نکنید تا کارکنان احساس بی‌اعتمادی کنند. بگذارید علاقه واقعی در کارهایشان را نشان دهند. ۱۷۸- غیبت کارکنان را ثبت و علت را از آنان جویا شوید و اگر الگویی در غیبت می‌بینید به آن توجه کنید. ۱۷۹- به علایم نارضایتی در بین کارکنان خود حساس باشید.۱۸۰- اگر سازمان شما دارای سیستم بازنگری عملکردها نیست، نزد مدیر خود بروید و پیشرفت‌های خود را به‌طور مفصل بازگو کنید. ۱۸۱- یک فرم بازنگری عملکرد برای نقش‌های عملیاتی ایجاد کنید. ۱۸۲- فرم را به تیم خود بدهید و هدف و فواید آن را برای آنان شرح داده و ضرورت صداقت را برای آن‌ها مشخص کنید. ۱۸۳- کارکنان را تشویق کنید تا خودشان عملکرد خود را کنترل نمایند. ۱۸۴- هرچند وقت یکبار نشستی داشته باشید تا پیشرفت‌ها را در مقابل اهداف بررسی نمایید. ۱۸۵- وقتی کارها خراب شد، به دنبال پیدا کردن مشکل باشید، نه سرزنش دیگران. ۱۸۶- کارکنان را از پذیرش مشکلات نترسانید، ترس باعث می‌شود اشتباهات را پنهان کنند و مشکل تبدیل به بحران شود. ۱۸۷- از بازنگری مهارت‌ها و برنامه‌ریزان آموزشی برای ارائه‌ خلاصه‌ای از توانایی‌های گروهتان استفاده نمایید.

– منابع مادی:

۱۸۸- کنترل‌های سخت و محکمی روی کیفیت اعمال نمایید. ۱۸۹- بر نظارت روی موجودی کالا و گردش آن در انبار توجه ویژه داشته باشید. ۱۹۰- برای همه روشن کنید که هیچ وسیله‌ای بدون اجازه از محل کار خارج نشود. ۱۹۱- یک سیاست روشن درباره‌ استفاده شخصی از امکانات منتشر کنید و از کارکنان بخواهید آن را امضا کنند. ۱۹۲- به همه آموزش دهید زمان دریافت مرسوله دقت کافی داشته باشند. ۱۹۳- ارتباط نزدیکی با تهیه‌کنندگان بالأخص وقتی که برای شرکت‌های تولیدی کار می‌کنید، داشته باشید. ۱۹۴- اطمینان دهید که امنیت در تمام نقاط ورودی از سطح بالایی برخوردار است و کارکنان خود را آموزش دهید تا همیشه هوشیار باشند. ۱۹۵-اصـول و قواعد حرفه‌ای را اعمال نمایید و با کسانی که قوانین را زیر پا می‌گذارند برخورد کنید.

– اطلاعات مورد نیاز:

۱۹۶- برای کنترل پیشرفت و به ‌روز کردن برنامه، اطلاعات دقیق و کافی درباره روند بازار و رقبا جمع‌آوری کنید. ۱۹۷- بر روی کنترل و نظارت فوری اطلاعات و کارکنان تأکید داشته باشید. ۱۹۸- به دنبال اطلاعاتی که نیاز ندارید، نروید. ۱۹۹- جلساتی برای به‌روز نگه داشتن گروه خود و جمع‌آوری اطلاعات تشکیل دهید. ۲۰۰- شخصی را مسئول نصب اطلاعات به ‌روز بر روی تابلوی اعلانات کنید. ۲۰۱- اگر مجله یا خبرنامه چاپ می‌کنید، مطمئن شوید که مردم آن را می‌خوانند و به دنبال آن هستند.۲۰۲- برای افرادی که دسترسی به اطلاعات محرمانه دارند، توضیح دهید چنانچه کاری کنند که منجر به خدشه‌دار شدن اعتماد شود، علاوه بر انفصال خدمت، موضوع در قرارداد استخدامی قید می‌شود. ۲۰۳- از روش‌های ارتباط الکترونیکی کاملاًًً بهره ببرید و از روش‌های کاغذی بپرهیزید. ۲۰۴- قبل از امضای مکاتبه یا سند، آن را به دقت بخوانید. در صورت پیدا شدن اشتباه شما مقصرید. ۲۰۵- اقدامات مورد توافق را به‌صورت نوشتاری مورد تأیید قرار دهید. ۲۰۶- از روش سنجش مقایسه و نسبت‌های کلیدی برای اندازه‌گیری اثربخشی عملکرد استفاده کنید. ۲۰۷- کنترل و نظارت بر روی اطلاعات را با نمودار و جداول نشان دهید.

– چطور آموزش دهیم و باعث پیشرفت شویم؟

۲۰۸- برای حمایت از یک طرح تجاری، برنامه‌ای آموزشی تهیه و برای پیاده‌سازی آن به مکان و زمان مناسب و افرادی مجهز به مهارت‌های کافی نیاز دارید. ۲۰۹- به‌طور منظم همه افراد گروه را آموزش دهید.۲۱۰- به افراد کمک کنید که کارهایی غیر از کارهای خودشان را یاد بگیرند تا بتوانند در مواقع اضطراری جانشین فرد دیگری باشند.

– آشناسازی و آموزشهای مقدماتی:

۲۱۱- برنامه افراد جدید را طوری تنظیم کنید که در روز اول بعد از ساعت معمول شروع کار به محل کار برسند تا بتوانید شخصاًً به آن‌ها خوش‌آمد بگویید. ۲۱۲- به‌عنوان مبنا برای آموزش مقدماتی از شرح وظایف کاری استفاده کنید. ۲۱۳- برای کمک به شخص تازه وارد از بین همکاران فردی که هم‌سن او یا منافع مشترک یا نسبتی با او دارد ایده‌آل است. ۲۱۴- اگر از کارمندان با تجربه برای آموزش استفاده می‌کنید، به آن‌ها تعلیم دهید تا عادت‌های بد خود را به تازه واردها انتقال ندهند. ۲۱۵- به افرادی نیز که به شرکت شما منتقل می‌شوند، آموزش دهید.

– افراد چگونه یاد میگیرند؟

۲۱۶- انسان‌ها از طریق حواسشان خصوصاًًً با دیدن و انجام دادن یاد می‌گیرند، بنابراین فقط نگویید، با نمایش آموزش دهید. ۲۱۷- کارآموزان را راحت بگذارید، اگر عصبی باشند نمی‌توانند یاد بگیرند، اگر متوجه نمی‌شوند آن‌ها را تشویق کنید. ۲۱۸- در آموزش عجله نکنید، میزان توانایی فرد برای یادگیری سرعت آموزش را میزان توانایی فرد برای یادگیری تعیین می‌کند. ۲۱۹- به افراد انگیزه‌ای برای یادگیری بدهید. ۲۲۰- دانش و مهارت اکتسابی است، اما به‌دست آوردن یک نگرش خاص فقط از طریق الگوبرداری امکان‌پذیر است. بررسی کنید که داشتن چه رفتارهایی برای اعضاء تیمتان مهم و ضروری است.

– شناسایی نیازهای آموزش:

۲۲۱- به افرادتان آموزش دهید تا بتوانید همیشه جلوتر از رقبا باشید. ۲۲۲- عملکرد هر فرد رابازبینی کنید تا نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعفش را اصلاح کند و استعداد خود را توسعه دهد. ۲۲۳- از مشتریان  بخواهید اظهارنظر کنند و راه‌‌هایی را که می‌توانند بهبود  بخش باشند، پیشنهاد دهند. ۲۲۴- شرایط آموزش و یادگیری را فراهم آورید تا همه کارمندان نسبت به محصولات، روش‌ها، سیاست‌ها و مسأله رقابت آگاه و مطلع باشند.

– برنامهریزی آموزشی:

۲۲۵- مناسب‌ترین روش‌های یادگیری را انتخاب کنید و یا ترکیبی از چند روش. ۲۲۶- هرگز آموزش مهارت‌ها را بدون تدارک و آمادگی انجام ندهید. ۲۲۷- آموزش‌های تخصصی و دشوار را در دوره‌های آموزشی پیوسته برگزار کنید، اما فواصل زمانی بین دوره‌ها بگذارید تا به افراد مهلت دهید آنچه را یاد گرفته‌اند، تمرین کنند. ۲۲۸- از یک برنامه معارفه استفاده کنید تا علاقه افراد را با ارائه انگیزه‌ای برای یادگیری جذب کند و اطلاعات و مطالب لازم را در یک ترتیب منطقی بیان کند. ۲۲۹- ساعتی را بین ساعت کاری برای آموزش در نظر بگیرید، جلسات کوتاه و مرتب و حتی الامکان در صبح برگزار شود. ۲۳۰- اغلب دانش و مهارت که تیمتان نیاز دارد، درون شرکت خودتان هست، در صورت نیاز متخصصانی را برای آموزش بیاورید. ۲۳۱- روش آموزش در حین کار شما، مهم‌ترین روش آموزش به شمار می‌آید. این روش بر نقش شما به‌عنوان رهبر تأکید می‌کند. مهارت‌هایتان را به‌روز نگه‌دارید و به دنبال افراد باسوادتر از خودتان باشید تا از آن‌ها آموزش بگیرید.

– آموزش انفرادی:

۲۳۲- سرعت آموزش باید متناسب با سرعت یادگیری و سن کارآموزها باشد. ۲۳۳- برنامه‌های کامپیوتری دو طرفه یا کتاب‌های راهنما به افراد کمک می‌کنند، اما کارآموز به راحتی انگیزه‌اش را از دست می‌دهد. ۲۳۴- وقتی از مدیران دیگر می‌خواهید به افراد آموزش دهند، دقیقاًً چیزی را که می‌خواهید، شرح دهید و بعد از آن از اعضاء گروه گزارش کار بخواهید.

– گروههای آموزشی:

۲۳۵- انواع روش‌های آموزشی  را به کار بندید: بحث کردن، کارهای جمعی، آموزش موردی، بازی‌های مدیریتی و نقش بازی کردن. ۲۳۶- آموزش را در محیطی آرام، راحت و با تهویه‌ی مناسب برگزار کنید. چیدمانUشکل ایده‌آل است. ۲۳۷- همه را درگیر بحث و گفت‌و‌گو کنید. سؤال بپرسید تا توجه افرادتان را جلب کنید. ۲۳۸- وسایل کمک بصری را به کار بندید. اطلاعات تصویری جذاب‌ترند و راحت‌تر فهمیده می‌شوند و طولانی‌مدت در ذهن می‌مانند. ۲۳۹- برگه برای یادداشت‌برداری فراهم کنید.۲۴۰- از به کار بردن تکیه کلام‌ها و اداهایی که باعث حواس‌پرتی می‌شود خودداری کنید. ۲۴۱- در جلسات بالای یک ساعت، تنفس کوتاهی بدهید و زمان دقیق بازگشت را بگویید. ۲۴۲- سرعت سخنرانی خود را حفظ کنید، مطالب مفید و کاربردی را مطرح کنید. ۲۴۳- از اعضاء گروه یا از مدیران بخواهید جلسات آموزشی را اداره کنند.

– رشد و توسعه استعداد:

۲۴۴- از پروژه‌ها و مأموریت‌های کاری استفاده کنید تا مهارت‌های رهبری کارمندانتان را توسعه داده و همچنین افراد مناسب برای ارتقا را شناسایی کنید. ۲۴۵- از گردش شغلی استفاده کنید تا افرادتان به بالاترین تجربه مورد نیاز سازمان برسند. ۲۴۶- افراد بلندپرواز را تشویق کنید تا کارهایشان را از طریق تحقیق و برداشتن کلاس‌ها و… مدیریت کنند. ۲۴۷- اگر شرکت شما، مرکزی برای یادگیری ندارد، پیشنهاد افتتاح آن را بدهید.

– محدودیتهای آموزش:

۲۴۸- اگر شما فرد نامناسبی را در کاری بگمارید، افزایش آموزش جواب نمی‌دهد. ۲۴۹- به افرادتان یاد بدهید که برای کسب دانش و مهارت‌ها زحمت بکشند و به آن‌ها اعتمادبه‌نفس بدهید.

– ارزشیابی آموزش:

۲۵۰- اثربخشی آموزش را ارزیابی کنید. که آیا آموزش منجر به آنچه می‌خواستید شد و اگر نشد چرا؟ 

– چطور مشکلات افراد را حل کنیم؟

۲۵۱- مراقب پیام‌های هشداردهنده‌ اولیه باشید. وارد کار شدن بهترین روش برای درگیر شدن است. ۲۵۲- همه وقتتان را صرف فکر کردن به مشکلات نکنید، روی راه‌حل‌ها تمرکز کنید. ۲۵۳- اگر نمی‌توانید مشکلی را مدیریت کنید، با مدیرتان مشورت کنید. ۲۵۴-کار صحیح را انجام دهید نه کار آسان را. ۲۵۵- مشکلات افراد شما، مشکلات شما هستند. ۲۵۶- وقتی مشکلی پیش می‌آید، از شرکت یا مدیران ارشد ایراد نگیرید. در وفاداری به شرکت الگوی خوبی برای دیگران باشید.۲۵۷-‌ فرصتی فراهم کنید تا افرادتان مشکلات کاریشان را مطرح کنند. ۲۵۸- در برخورد با مدیریت ارشد، با افتخار و غرور از گروهتان صحبت کنید. اگر شکایت درستی دارند، آن را مطرح کنید. ۲۵۹- از طریق صحبت کردن با افراد مشکلات را حل کنید. ۲۶۰- به صحبت‌های طرف مقابل گوش کنید. ۲۶۱- همیشه گفت‌و‌گو را در خلوت برگزار کنید. ۲۶۲- هیچ‌وقت زود قضاوت نکنید.

– عملکرد نارضایتبخش:

۲۶۳- اگر پیشرفت کسی کند است، باید برای بررسی مشکلات با او صحبت کنید. ۲۶۴- نارضایتی خود را به‌طور صحیح به افراد بیان کنید. ۲۶۵- بررسی کنید که معیارها و استانداردهای شما واقع‌بینانه باشند. ۲۶۶- صادق باشید و با مشکل موجود  به‌عنوان یک مشکل مشترک برخوردکنید.۲۶۷- رفتارهای نامعقول را دقیق و روشن بیان کنید.  268- به کسی اتهام نزنید، با احضاریه خصوصی موضوع را بررسی کنید. ۲۶۹- ناراحتیتان را نشان دهید نه عصبانیت خود را. ۲۷۰- گفت‌و‌گو به معنی تنبیه نیست، بلکه برای پیدا کردن مشکل و برنامه‌ای برای پیشرفت است. ۲۷۱- پیشاپیش برای رفتار با افراد برنامه داشته باشید. ۲۷۲- به دنبال دلایل عملکرد ضعیف افراد باشید، فراگیری مهارت‌های جدید برای افراد مسن سخت‌تر است.  273- دلایل عملکرد ضعیف را مشخص و روی برنامه‌ای برای بهبود بخشیدن توافق کنید. ۲۷۴- گاهی افراد با استعداد، خودشان یک مشکل می‌شوند. مسئولیت‌های بیشتر و اهداف جدی‌تر می‌تواند برای آن‌ها مناسب باشد. ۲۷۵- قوی و جدی باشید، تا دیگران از شما سوءاستفاده نکنند. ۲۷۶- منصف باشید. اعضاء گروه مدیری قوی می‌خواهند نه مدیری مستبد. ۲۷۷- از خط‌مشی شرکت با استناد به اخطاریه‌های کتبی و شفاهی پیروی کنید. ۲۷۸- اگر با مصاحبه‌ای سخت مواجه شدید، به راحتی از فرد دیگری نخواهید که اداره مصاحبه را بر عهده بگیرد. ۲۷۹- اطلاعات خود را نسبت به قوانین انضباطی شرکت به‌روز کنید. ۲۸۰- قوانین استخدامی به‌روز را مطالعه کنید. ۲۸۱- اگر کسی به این نتیجه برسد که کاری برایش سخت است، سرزنشش نکنید. وظیفه شماست که به یاری او بروید. ۲۸۲- یکی از راه‌‌های جلوگیری از برکناری افراد، عدم ایجاد کارهای غیر‌ضروری است. ۲۸۳- اگر افرادی با سابقه از دوره‌های قبلی در گروهتان هستند که عملکرد خوبی نیز ندارند، خیلی جدی به آن‌ها آموزش داده، اگر جواب نگرفتید برای انجام اقدامات تأدیبی آماده باشید. ۲۸۴- اگر کار برای کسی سخت و غیرقابل‌فهم است، برای خلاص‌شدن از شر او برنامه‌ریزی نکنید. اما وقتی مطمئن هستید که کسی برای کاری نامناسب است، او را برکنار کنید. ۲۸۵- وقتی با آخرین اخطار نیز نتیجه‌ای حاصل نشد، اخراج امری اجتناب‌ناپذیر است.  

– مدیریت کردن اعتراضها:

۲۸۶- باید رویه‌ ارائه‌ اعتراض و طی‌کردن فرآیند آن را بیاموزید. ۲۸۷- روابط صمیمی با کارمندانتان داشته باشید. اما خیلی آن‌ها را دور خودتان جمع نکنید. ۲۸۸- به‌طور منظم جلساتی برای هر بخش، جهت بیان کردن اعتراض و ارائه راه‌حل داشته باشید. ۲۸۹- افرادتان را مطلع و آگاه نگه‌دارید، تا متکی به شایعات نباشند. ۲۹۰- در گفت‌و‌گو با فردی که برای گله و شکایت می‌آید، اجازه دهید تا اعتراض خود را بیان کند. از سکوت و ارتباط چشمی استفاده کنید تا به اطلاعات بیشتری دست یابید.۲۹۱- اگر شرایط مناسب است، از اعتراضات یادداشت بردارید. جلسه دومی ترتیب دهید شاید فرد تصمیم بگیرد که آن‌ها را دوباره بررسی کند. ۲۹۲- هیچ‌وقت برای حقوق و مزایا به افراد حق‌السکوت ندهید.۲۹۳- فقط بر پایه صحبت‌های یک نفر تصمیم‌گیری نکنید. ۲۹۴- عجولانه تصمیم نگیرید، اما تصمیم را به تأخیر نیندازید. ۲۹۵- دلایل منطقی تصمیمتان را به‌طور واضح بیان کنید.

– مشاوره:

۲۹۶- وقتی افراد با مشکلات شخصی که هیچ ربطی به کار ندارد، نزدتان می‌آیند، آن‌ها را بپذیرید. به‌هرحال مشکلات شخصی روی کار افراد تأثیرگذار است. ۲۹۷- در زمینه‌هایی که مهارت کافی ندارید، دیگران را راهنمایی نکنید. ۲۹۸- افرادتان را تشویق کنید تا درباره مشکلات صحبت کنند. ۲۹۹- راز نگه‌دار باشید.۳۰۰- مسائل خصوصی افراد را به‌ زور از زیر زبانشان بیرون نکشید، اما اگر کار کسی لطمه می‌بیند، حق دارید که اقدامات لازم را انجام دهید. ۳۰۱- اگر استانداردهای کاری فردی را به‌طور موقت می‌پذیرید، به دیگر اعضاء گروه بگویید. ۳۰۲- به کارمندان قدیمی‌تر در قبال پیشی‌گرفتن افراد جوان‌تر، کمک کنید تا به نگرشی متعادل برسند. ۳۰۳- آماده ایجاد تغییر برای مشکلات شخصی باشید.۳۰۴- اگر یکی از اعضاء گروه شما مشکل بدبویی دهان دارد، بی‌انصافی است که این مشکل را حل نکنید.

– چگونگی تصمیمگیری:

۳۰۵- نسبت به اختیارتان  برای تصمیم‌گیری آگاه  باشید. ۳۰۶- از مدیرتان  نخواهید تا برایتان  تصمیم بگیرد. اگر گرفتاری دارید، موارد را فهرست، سپس اقدام به انتخاب کنید. ۳۰۷- مهم‌ترین روش در تصمیم‌گیری، مصالحه است. ۳۰۸- قبل از تصمیم‌گیری، اطلاعات مرتبط را جمع‌آوری کنید. ۳۰۹- از اعضاء تیمتان که تصمیم‌هایشان تحت‌تأثیر احساسات است، بخواهید به واقعیت‌ها توجه کنند.۳۱۰- استعدادهای فردی اعضاء گروه را به هم نزدیک کنید. ۳۱۱- از سیاست‌های شرکت منحرف نشوید، اگر به اشتباه بودن آن اعتقاد دارید با مدیرتان در یک ملاقات خصوصی بحث کنید. ۳۱۲- اگر از تصمیم مدیر ارشدتان ناخشنود هستید، به آرامی‌گفت‌و‌گو کنید و در شرکت اختلاف ایجاد نکنید. ۳۱۳- از افراد دیگر، گاهی افراد بیرون فضای کسب‌وکار، برای دیدگاه عینی و بی‌طرفانه کمک بگیرید. ۳۱۴- وقتی افرادتان درباره طرز رفتار خاصی سؤال می‌کنند، به دقت به آن فکر کنید.

– مشورت،  مشارکت و اختیار:

۳۱۵- از توصیه‌های مدیران باتجربه، توصیه‌های افراد و تجربه مردم درس بگیرید. ۳۱۶- به نظرات همه، حتی افراد جوانتان، گوش فرا دهید. ۳۱۷- از نقاط قوت کارمندان و همکارانتان استفاده کنید. ۳۱۸- برنامه‌ای برای رقبایتان داشته باشید. ۳۱۹- برای تصمیم با دیگران مشورت کنید، اما به یاد داشته باشید تصمیم‌گیری همراه با دموکراسی نیست.۳۲۰- هنگام تصمیم‌گیری، جهت مشورت با افراد هرگز فریبه‌کاری نکنید. ۳۲۱- با افرادی که تحت‌تأثیر تصمیمتان هستند، صحبت کنید. ۳۲۲- نشان دهید چگونه مشورت می‌کنید و تصمیم‌ها را ارائه می‌نمایید. ۳۲۳- روشی که بهترین‌ها را برای شما انجام می‌دهد، گسترش دهید. ۳۲۴- به افرادتان توضیح دهید که چرا باید روش‌های ارائه شده را دنبال کرد، اما  نباید تبدیل به آدم‌های مکانیکی و بی‌اراده شوند. ۳۲۵- اجازه دهید افرادتان بعضی از تصمیمات را در پایین‌ترین سطح بگیرند، اما شما نیز بابت این تصمیم مسئول هستید. ۳۲۶- این فرصت را از افرادتان نگیرید، اگر کمکی خواستند به آن‌ها بدهید. 

– تنظیم وقت:

۳۲۷- درباره‌ افراد و یا وضعیت امور زود قضاوت نکنید. ۳۲۸- سعی نکنید کاری را که از قبل به یک روش خاص انجام شده است، صرفاًً به همان روش انجام دهید؛ با عجله تصمیم نگیرید. ۳۲۹- با مشتریان خود بر سر یک زمان مناسب برای کار، توافق نمایید.۳۳۰- مدیران موفق به سرعت تصمیم نمی‌گیرند. گرفتن تصمیم‌های مهم به هفته‌ها و سال‌ها برنامه‌ریزی و بررسی نیاز دارد.

– تصمیمگیری:

۳۳۱- وقتی دو گزینه برای تصمیم‌گیری دارید، مزایا و معایب هر کدام را بنویسید، امتیازها را در مقابل هم قرار داده و برنده را اعلام کنید. ۳۳۲- در گرفتن تصمیم‌های تجاری با بیش از یک گزینه سر و کار داریم، با عزمی راسخ و رعایت حدود اختیارات و محاسبه دقیق ریسک، شغل خود را بهبود بخشید.

– اجرای تصمیمات:

۳۳۳- زمان معقول و مناسبی برای اجرای تصمیم در نظر بگیرید. ۳۳۴- وقتی تصمیمی می‌گیرید، دوستانه به کارکنان بگویید که چه چیزی از آن‌ها می‌خواهید انجام دهند. ۳۳۵- افراد در مقابل تغییرات مقاومت می‌نمایند. اگر کارکنان در مورد نحوه اجرای تصمیم شما سؤال داشتند، آزرده خاطر نشوید.

– بهبود توانایی تصمیمگیری:

۳۳۶- درباره‌ خلاقیت در جهت افزایش مهارت‌های خود مطالعه کنید. ۳۳۷- با مدیر خود درباره فنون تصمیم‌گیری مشارکتی صحبت کنید. ۳۳۸- کارکنان را یاری کنید تا از تصمیمات ضعیفشان درس بگیرند. ۳۳۹- در تصمیم‌گیری‌های غلط، اشتباه خود را بپذیرید. ۳۴۰- تصمیمات خود را مشتاقانه به کارکنان بقبولانید و آن‌ها را درگیر کنید.

– چگونه کارها را به دیگران واگذار کنیم؟

۳۴۱- به کار کردن بیش از حد و استفاده نکردن از مرخصیتان افتخار نکنید. ۳۴۲- فشار کاری را با سپردن کار به افراد مناسب، کم کنید. ۳۴۳- از اینکه گروهتان در انجام کارها بهتر از شما هستند خوشحال باشید. ۳۴۴- یک دلیل عادی برای تغییر یا جایگزینی کارکنان، کم بودن کار آن‌ها در محل کار است. ۳۴۵- اگر کارهایی را به دیگران واگذار کردید، نظارت امور را کنار نگذارید. ۳۴۶- کارها نباید از زیردستانتان به شما واگذار شود. ۳۴۷- وقتی کاری را واگذار می‌کنید، بقیه‌ کسانی که نیاز است این قضیه را بدانند، مطلع کنید. ۳۴۸- انتظار نداشته باشید که خود مدیران کارهایی را که شما به آن‌ها واگذار کرده‌اید، انجام دهند.

– چه چیزی و چه وقت:

۳۴۹- تا جایی که ممکن است و هروقت امکان دارد، باید کارها را به دیگران واگذارکنید.۳۵۰-کارها را به‌عنوان وظیفه به افراد بسپارید نه به‌عنوان یک استثنا. ۳۵۱- وقتی دور از سازمان هستید، با مشخص کردن اینکه هر فرد مسئول چه کاری است، تداوم کارها را فراهم کنید.

– به چه کسی:

۳۵۲- یک وظیفه به یک فرد محول می‌شود نه به یک گروه. ۳۵۳- توانایی‌های افراد را شناسایی کنید، کارها را فقط به افراد بلندپرواز و جاه‌طلب نسپارید. ۳۵۴- به افرادی که در توانایی‌هایشان تردید دارند، اطمینان خاطر بدهید. اما آن‌ها را مجبور به انجام کاری نکنید. ۳۵۵- افراد گروه را درگیر فشارهای غیر منطقی نکنید. ۳۵۶- افرادی که سابقه‌شان در کار زیاد است، می‌توانند کمک بیشتری داشته باشند. ۳۵۷-به‌خاطر آسان کردن زندگی خودتان، جلوی کارهای افراد توانای گروه را نگیرید. ۳۵۸- به جانشینان خود آموزش دهید ولی قول ترفیع به آن‌ها ندهید.

– چگونه:

۳۵۹- در هنگام واگذاری، مطمئن شوید که کارمندان دقیقاًً می‌دانند که شما انتظار چه کاری را دارید. ۳۶۰- در واگذاری کارها، اختیار انجام آن را نیز به آن‌ها بدهید. ۳۶۱- به جای دستور دادن از آن‌ها بخواهید که کارها را انجام دهند. ۳۶۲- زمانی که صرف آموزش برای انجام کارهای اضافی می‌شود، سرمایه‌گذاری خوبی است؛ بهانه نیاورید که خودم سریع‌تر انجام می‌دهم.

– پیگیری کارها:

۳۶۳- به افرادتان فشار نیاورید، به‌تدریج آموزش را کم کنید. ۳۶۴- در هنگام بروز مشکل، به افرادتان کمک کنید تا راه برطرف کردن مشکل را پیدا کنند. ۳۶۵- واگذاری وظایف موقتی را برای افزایش تجربه افراد بررسی کنید. ۳۶۶- به افرادی که کار را خوب انجام می‌دهند، در حضور سایرین تبریک بگویید. ۳۶۷- بعد از واگذاری کار، در کار او دخالت نکنید.

– چگونه افراد را رهبری کرده و در آنها ایجاد انگیزه کنید؟

۳۶۸- به افراد بی‌تجربه‌تان توجه کنید، آن‌ها را تا هنگامی که یاد بگیرند تشویق و حمایت کنید. ۳۶۹-هیچگاه فکر نکنید افرادی که توانایی رهبر بودنشان را نشان می‌دهند، می‌توانند شما را تهدید کنند. ۳۷۰- نگذارید افرادتان متوجه نگرانی در چهره و رفتارتان شوند. ۳۷۱- بر کار افراد نظارت کنید و بگذارید آن‌ها این کار شما را ببینند. ۳۷۲- سالم و سرحال باشید تا تیمتان به شما احساس افتخار کند. ۳۷۳- افراد گروه خود را تشویق کنید. ۳۷۴- به ظاهرتان توجه کنید. ۳۷۵- مؤدب باشید و از کلمات “لطفاًًً” و “متشکرم” استفاده کنید. ۳۷۶- روی اثربخشی تمرکز کنید، نه روی مشهور بودن.۳۷۷- جلوی کشمکش و برخورد را بگیرید. ۳۷۸- برخی مدیران عمداًًً برای جلب توجه از کوره در می‌روند؛ با این کار فقط احمق به نظر می‌رسید. ۳۷۹- به همه کمک کنید به اهمیت کارشان پی ببرند و نسبت به شرکت افتخار کنند. ۳۸۰- به گروهتان یادآوری کنید که باید رضایت مشتری را جلب کنند. ۳۸۱- روی بی‌عیب و نقص بودن پافشاری کنید. ۳۸۲- تا جایی که امکان دارد ارتباط رو در رو برقرار کنید.

– رهبری گروهی:

۳۸۳- با تمرکز افراد روی اهداف گروه، آن‌ها را به هم پیوند بزنید. ۳۸۴- برای احساس وابستگی بین افراد گروهتان، روی غلبه بر رقابت واقعی تمرکز کنید. ۳۸۵- هنگام صحبت با کارمندانتان، به‌صورت جمعی درباره “ما” و “شما” صحبت کنید. ۳۸۶- جلساتی برگزار کنید تا کارها را ارزیابی کنید. ۳۸۷- از هر کدام از اعضا انتظار حداقل یک ایده خوب در ماه داشته باشید. ۳۸۸- افراد را تشویق به وفاداری نسبت به شرکت کنید نه صرفاًً خودتان. ۳۸۹- به افرادی که کارشان را خوب انجام می‌دهند اعتبار بدهید، و درباره‌ پیشرفتشان با مدیرتان صحبت کنید. ۳۹۰- در میان اعضا، موارد محرمانه بیان نکنید. ۳۹۱- در هنگام بروز مشکل، قبل از بدتر شدن اوضاع سریعاً اقدام کنید. ۳۹۲- فضای کاری را شاداب نگه‌دارید. ۳۹۳- برای سودرسانی به گروه، از  توانایی‌های افرادتان استفاده کنید. ۳۹۴- نقاط ضعف گروه را شناسایی کرده و قاطعانه آن‌ها را حل کنید. ۳۹۵- در هنگام بحران به گروهتان کمک کنید. ۳۹۶- اگر با همکارانتان معاشرت می‌کنید، مسئولانه با آن‌ها رفتار کنید.

– ایجاد انگیزه در افراد:

۳۹۷- از گروهتان بخواهید عوامل انگیزشی خود را بیان کنند. ۳۹۸- افرادتان را تشویق به صحبت کردن درباره کارشان کنید. ۳۹۹- به همه‌ کارمندان صرف‌نظر از موقعیتشان احترام بگذارید و نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت نباشید.۴۰۰- فقط زمانی که افرادتان سزاوار تحسین هستند، از آن‌ها تعریف کنید.   401- به افراد پرحرف در جلسات اجازه ندهید که وقت دیگران را تلف کنند.۴۰۲- افراد گروهتان را تشویق کنید تا مشکلات را به‌عنوان فرصتی برای پیشرفت ببینند. ۴۰۳- هر روز عملکرد افراد را مورد بررسی قرار دهید. ۴۰۴- در موقع تنبیه اعضاء گروه این مطلب را روشن کنید که هیچ دشمنی با آن‌ها ندارید. ۴۰۵- نشان دهید که با دنبال کردن روند کاریشان شاهد موفقیت آن‌ها هستید. ۴۰۶- فقط زمانی که اجتناب‌ناپذیر است، با کارکنان در منزل تماس بگیرید.

– پاداشهای مالی و غیره:

۴۰۷- با دادن اعتبار، مسئولیت و پاداش افرادتان را تشویق کنید. ۴۰۸- مشوق و محرک‌های قابل‌فهمی را برای پاداش دادن در کل سطح سازمان ایجاد کنید. ۴۰۹- برنامه‌های جذابی طراحی کنید که به جای تفرقه‌اندازی افراد گروهتان را متحد کند. ۴۱۰- برای افراد خیلی موفق، سیاست پرداخت حقوق و مزایا را رقابتی و منصفانه کنید.

– سبک رهبری شما:

۴۱۱- فضا را تحت کنترل خود درآورید و یاد بگیرید در حوزه فعالیت دیگران نیز احساس راحتی کنید. ۴۱۲- نماینده خوبی برای شرکت و گروهتان باشید. ۴۱۳- به انتقادات منصفانه پاسخ دهید و قول بهبودی بدهید. ۴۱۴- به‌طور حساب‌شده‌ای مشکلات را حل نمایید و هول نشوید. ۴۱۵- روی عادت‌های مثبت تمرکز کنید. ۴۱۶- روابط خوب با دیگر سازمان‌ها را تشویق کنید.

چگونه رابطه برقرار کنیم؟

۴۱۷- با طعنه صحبت کردن، ابهام ایجاد می‌کند؛ صریح باشید. ۴۱۸- یک فرهنگ لغات برای جست‌و‌جو لغات جدید همراهتان داشته باشید. ۴۱۹- موقعیت‌ها را از دیدگاه دیگران بنگرید. ۴۲۰- شور و ذوق خود را نشان دهید. ۴۲۱- منطقی باشید، عصبانیت باعث نفوذ عقایدتان به دیگران نمی‌شود.

۴۲۲- مواردی که باعث آزار و اذیت دیگران می‌شود را نگویید و ننویسید. ۴۲۳- کارها را بیش از حد بزرگ جلوه ندهید، زیرا باعث می‌شود سایرین فکر کنند همیشه غلو می‌کنید.

– چهره به چهره:

۴۲۴- سعی نکنید لهجه‌ خود را تغییر دهید، اما واضح صحبت کنید تا مردم حرف شما را بفهمند. ۴۲۵- از عبارات بی‌معنایی مثل “آم” ، “اساساًًً” و… استفاده نکنید. زیرا باعث انحراف پیغام شما می‌شود. ۴۲۶- مهارت‌های محاوره‌ای را تمرین کنید. ۴۲۷- صحبت دیگران را قطع نکنید، مگر اینکه از بحث خارج شوند. ۴۲۸- هرگز با لحن بی‌ادبانه با افراد خود و با لحن چاپلوسانه با مدیران ارشد سخن نگویید. ۴۲۹- صدایتان را ضبط کنید و نقادانه به آن گوش دهید. ۴۳۰- با نگاه کردن ارتباط برقرار کنید. ۴۳۱- سریع صحبت نکنید. ۴۳۲- صدایتان در آخر جملات افت نکند. ۴۳۳- در حال گفت‌و‌گو، اجازه ندهید چیزهایی که در اتاق اتفاق می‌افتد حواستان را پرت کند. ۴۳۴- زیاد صحبت نکنید، حتی هنگام اطلاع رسانی. ۴۳۵- افراد را به صحبت‌کردن در مورد خودشان تشویق کرده تا مهارت آن‌ها را زیاد کنید. ۴۳۶- نظرات خود را به‌عنوان یک امر مسلم بیان نکنید. ۴۳۷- سعی کنید در طی روز شوخ‌طبع باشید. ۴۳۸- با امانت‌داری و خودداری از سخن‌چینی و بیان شایعات برای خود شهرت ایجاد کنید.

– مهارتهای شنیداری خود را بهبود بخشید:

۴۳۹- به آهنگ صدا و زبان بدن افرادتان خوب توجه کنید.۴۴۰- سعی نکنید نکات زیادی از گفت‌و‌گو یا جلسه را یادآوری کنید، یادداشت‌برداری کنید. ۴۴۱- برای نشان دادن توجه خود از علائم غیرکلامی (لبخند زدن، اخم کردن و..) استفاده کنید. ۴۴۲- هرگز وانمود نکنید فهمیده‌اید، توضیح بخواهید. ۴۴۳- گفته‌های سایرین را خلاصه‌نویسی کنید.۴۴۴- اگر فرد یا موضوعی برای شما جذاب نبود، نگذارید تمرکزتان را بهم بزند. ۴۴۵- تحت‌تأثیر کلمات احساسی قرار نگیرید.

– اداره جلسات:

۴۴۶- گروه خود را حداقل یکبار در ماه برای ارائه نظرات جدید و مرور پیشرفت‌ها دور هم جمع کنید. ۴۴۷- برای کنترل جلسه با اقتدار و در چارچوب قوانین کار کنید. ۴۴۸- از پرحرفی اعضا و انحصاری کردن جلسه خودداری کنید. ۴۴۹- یادداشتی از موارد توافق شده تهیه کرده و به اعضا بدهید و برای تحقق آن تلاش کنید. ۴۵۰- در جلسه نظرات خود را تحمیل نکنید. ۴۵۱- تصمیمات را در جلسه به‌صورت مشاوره‌ای بگیرید.

– با گروهها صحبت کنید:

 ۴۵۲- در مواقع سخنرانی عصبانی نشوید؛ راحت و آرام باشید. ۴۵۳- با مقدمه‌ای برای جلب توجه حضار شروع کنید، سپس ارائه‌ مطالب، خلاصه‌ نکات، نتیجه‌گیری پایانی، نکته‌برداری و ختم جلسه. ۴۵۴- برای یادداشت‌های خود از کارت استفاده کنید و آن‌ها را شماره‌گذاری کنید. ۴۵۵- در مقدمه رابطه‌ موضوع با حضار، ترتیب صحبت کردن و سؤال کردن را توضیح دهید. ۴۵۶- همیشه با صدای بلند تمرین کنید. ۴۵۷- اجازه ندهید زمان سخنرانی از حد تعیین شده تجاوز کند. ۴۵۸- از تصویر و فیلم برای جذاب‌تر کردن پیام خود استفاده کنید. ۴۵۹- یادداشت‌هایتان را روی تریبون رومیزی بگذارید تا به طرف آن خم نشوید تا صدای آهنگتان پایین نیاید. ۴۶۰- کلمات را طوری ادا کنید تا کل اتاق آن را بشنوند، اما فریاد نزنید. ۴۶۱- حرکات دست را تمرین کنید، زیرا اگر هماهنگ نباشد عجیب به نظر می‌رسد. ۴۶۲- از طریق چشم‌هایتان با اعضاء گروه ارتباط برقرار کنید؛ بگذارید چشمانتان هر چند ثانیه به افراد مختلف بیفتد. ۴۶۳- از وایت‌برد یا فلیپ چارت استفاده کنید.  464- اگر از پروژکتور استفاده می‌کنید، از کنترل آن استفاده کنید. ۴۶۵- در صورت استفاده از پروژکتور دیواری نور را بالای پرده نیندازید. ۴۶۶- به ظاهر خود بسیار توجه کنید زیرا باعث افزایش اعتماد‌به‌نفس خواهد شد. ۴۶۷- بعد از اتمام سخنرانی از حضار تشکر کنید.

– ارتباط نوشتاری و رایانامهها:

۴۶۸- اطلاع‌رسانیتان کوتاه و مفید باشد. ۴۶۹- مکاتباتتان حرفه‌ای باشد.۴۷۰- پاسخ مکاتبات را ظرف یک روز کاری بدهید. ۴۷۱- قرار ملاقات‌ها را از طریق مکاتبه تأیید کنید. ۴۷۲- در مکاتبات از افراد تشکر نمایید. ۴۷۳- در صورت وجود گزارش و مکاتبات جزئی، فهرست اولیه مورد نظرتان را بردارید و اگر قصد سخنرانی دارید، از آن استفاده کنید. ۴۷۴- موضوع را ساده تنظیم و از جملات کوتاه و به سبک طبیعی استفاده نمایید. ۴۷۵- سعی کنید بدون نگاه کردن به حروف، تایپ کنید. ۴۷۶- غلط‌های املایی خود را وارسی کنید؛ از واژه‌های تکراری استفاده نکنید. ۴۷۷- اگر نمی‌توانید گزارش یا نامه‌ای را شخصاًً امضا کنید، اجازه ندهید سایرین از طرف شما امضا کنند. ۴۷۸- سبک نوشتاری خود را با خواندن روزنامه‌ها و ادبیات غنی توسعه دهید. ۴۷۹- نامه‌های طولانی و گزارش‌های خود را به ماشین‌نویس ماهر بدهید. ۴۸۰- گزارش‌های نوشتاری معمولاًًً خسته‌کننده‌اند، اما گزارش‌های شما این‌گونه نباشد.       481- ظاهر گزارش‌هایتان جذاب و گیرا باشد.

– استفاده از تلفن:

۴۸۲- با جواب دادن به تلفن قبل از زنگ سوم، الگوی خوبی برای گروهتان باشید. ۴۸۳- سریع سراغ صحبت درباره‌‌ کار بروید، وارد صحبت‌های کم‌ارزش نشوید. ۴۸۴- بگذارید تماس‌گیرنده بفهمد به او گوش می‌دهید. ۴۸۵- از همان لحنی که رو در رو صحبت می‌کنید، استفاده کنید. ۴۸۶- در پایان مکالمه، کاری که قرار است انجام شود را خلاصه کنید و از شخص بابت تماسش تشکر کنید. ۴۸۷- برای تماس‌هایی که می‌خواهید بگیرید، برنامه‌ریزی کنید. ۴۸۸- بگذارید فردی که با او تماس می‌گیرید، خودش را معرفی کند. ۴۸۹- اگر شخص مقابل از موضوع اصلی خارج شد، سریعاً او را به موضوع برگردانید. ۴۹۰- دستورالعمل استفاده از سیستم تلفن خود را بخوانید و از آن بهره‌ی کامل ببرید. ۴۹۱- اگر در حین صحبت مجبور به صحبت با شخصی در دفتر خود شدید، سر دهنی تلفن را بپوشانید. ۴۹۲- در هنگام تلفن زدن، چیزی نجوید. ۴۹۳- اگر مجبورید شخصی را پشت خط نگه دارید، از او معذرت‌خواهی کنید. ۴۹۴- در مکالمات تلفنی همانند ارتباطات رو در رو  اعتمادبه‌نفس داشته باشید. ۴۹۵- اگر پشت میز خود نیستید، ترتیبی دهید تلفنتان را شخص دیگری جواب دهد. ۴۹۶- به گروهتان اهمیت استفاده حرفه‌ای از تلفن را تأکید کنید. ۴۹۷- استفاده از تلفن در زمان‌هایی که تعرفه پایین است را توضیح دهید.

– چگونه شغل خود را مدیریت کنیم؟

۴۹۸- صلاحیت ارتقاء خود را با واگذاری امور به سایرین اثبات کنید.

– رشد و ترقی پست:

۴۹۹- اگر از بین اعضاء گروه خود ارتقا پیداکرده‌اید، شغل قدیمی خود را رها کنید. ۵۰۰- در هفته‌های اول که به سمت مدیریت نائل شده‌اید، با نگاه شخصی که از بیرون نظاره‌گر است به بررسی بخش‌های مختلف شرکت بپردازید.۵۰۱- در صورت امکان با مسئول قبلی شغل کنونیتان صحبت کنید.

۵۰۲- عملکرد بخش‌های شرکت را در چند ماه قبل بررسی کنید، اگر اوضاع روبه‌راه نبود، باید این شرایط را عوض کنید. ۵۰۳- بعد از ترفیع، گروهتان را فرا بخوانید و درباره‌ روش‌های مدیریتی خود سخن بگویید. ۵۰۴- به‌طور واضح چگونگی ارتباط کاری را مشخص کنید. تنها راه احترام دیدن، احترام گذاشتن است. ۵۰۵- با اعضاء گروه به تفاهم  برسید و به‌خاطر ارتقاء شغلی، خود را از گروه جدا نسازید. ۵۰۶- با کسی که فکر می‌کنید لایق انتصاب این سمت بوده، صحبت کنید. ۵۰۷- مدتی طول می‌کشد تا افراد به مدیر جدید عادت کنند. ۵۰۸- درباره‌ مدیریت افرادی که از لحاظ سنی از شما بزرگترند، نگران نباشید؛ شما به‌خاطر صلاحیت ارتقا یافته‌اید. از افراد مسن بخواهید تا توصیه‌هایی به شما انجام دهند. ۵۰۹- از قوانین موجود آگاه باشید و بعد از بررسی‌های دقیق تغییراتی اعمال کنید.۵۱۰- تصور نکنید مدیران باید همه چیز را بدانند، از کارکنان توضیح بپرسید. ۵۱۱- طبیعی است که درباره‌ ترقی خود نگران باشید؛ ولی نگذارید هویدا شود و به گروهتان انتقال یابد. ۵۱۲- با افرادتان ملاقات کنید، اخبار خوب و بد را اعلان کنید تا جلوی شایعات را بگیرید. ۵۱۳- الگوی خوبی برای گروهتان باشید. ۵۱۴- برای اینکه فردی اثر بخش باشید، نیاز است افراد گروه شما را ببینند. ۵۱۵- اگر دفتر کار جداگانه دارید، سیاست درب باز را پیش بگیرید. ۵۱۶- از اینکه مدیر ارشد هستید، احساس راحتی کنید شما به حق مدیر این سازمان هستید. ۵۱۷- به دنبال این نباشید که مورد قبول همه باشید. ۵۱۸- با مشتریان داخلی و خارجی ارتباط نزدیک داشته باشید. ۵۱۹- به همه افراد سطوح شرکت وفادار باشید.

– توسعه  اثربخشی:

۵۲۰- همیشه عملکرد خود را بازنگری کنید. ۵۲۱- از سایر مدیران درس بگیرید. ۵۲۲- روزنامه‌ها و مجلات تجاری مطالعه کنید. ۵۲۳- کار مدیران خوب و بدی که با آن‌ها کار کرده‌اید را مورد مطالعه قرار دهید. ۵۲۴- کتاب‌های مدیریتی بخوانید. ۵۲۵- اگر می‌خواهید به رده مدیریت ارشد سازمان برسید، به دانش مفید عملیاتی در امور مالی نیاز دارید. ۵۲۶- به مدیران رده پایین کمک کنید تا ترقی کنند. ۵۲۷- از انتقادهای سازنده برای بهبود خود استقبال کنید. ۵۲۸- برای رسیدن به اوج موفقیت سخت کار کنید. ۵۲۹- طبیعی رفتار کنید؛ با لهجه غیر واقعی و یا با بیش از حد مؤدب بودن رفتار نکنید. ۵۳۰- نگرش مثبت داشته باشید. ۵۳۱- به گونه‌ای عمل نکنید که جانشین نداشته باشید، در‌این‌صورت ارتقا پیدا نمی‌کنید. ۵۳۲- حداقل یک زبان خارجی فرا بگیرید. ۵۳۳- خود را درگیر توسعه‌طلبی و سلطه‌جویی نکنید. ۵۳۴- بهترین روش برای فرصت پیشرفت این است که شرایط ارتقاء مدیران خود را فراهم کنید.

– طول عمر خود را زیاد کنید:

۵۳۵- مدیرانی که با استرس کار می‌کنند، زود می‌میرند. ۵۳۶- منظم ورزش کنید و وزن ایده‌آل داشته باشید. ۵۳۷- تمام وقت خود را با کار پر نکنید. علایق و سرگرمی‌های دیگر داشته باشید.  538- نگذارید کار به روابط زناشویی و خانوادگیتان آسیب برساند. ۵۳۹- از مرخصی استحقاقی خود به‌طور کامل، استفاده کنید. ۵۴۰- بی‌پروا رانندگی نکنید، در صورت ممکن از قطار استفاده کنید زیرا کمتر باعث نگرانی می‌شود و فرصت مطالعه برایتان فراهم می‌شود.

– سرنوشت خود را رقم بزنید:

۵۴۱- به‌طور مداوم به پنج سال آینده خود بنگرید که چه چیزی می‌خواهید انجام دهید و سپس برنامه‌ریزی کنید. ۵۴۲- در مقابل تغییرات مقاومت نکنید. مدیریت، خلق آینده است. ۵۴۳- کارت ویزیت افراد را نگه دارید. از توصیه‌های آن‌ها در حوزه تخصصشان بهره ببرید. ۵۴۴- برای رسیدن به رده‌های بالای مدیریتی جسور و بی‌باک باشید. ۴۵۴- منتظر نمانید شرکتی پست یا سمت را آگهی کند. ۵۴۶- برای مأموریت‌های پر زحمت داوطلب باشید. ۵۴۷- برنامه عملی خود را برای جلو بردن بقیه شغل خود حفظ نمایید. 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *